ervaring en deskundigheid

Bouwbegeleiding
Contact

Bouwbegeleiding

Wij treden ook op als bouwbegeleider of bouwmanager wanneer het tijd is om daadwerkelijk aan de bouw te beginnen. Wij gaan dan met jou en de aannemer een gesprek aan waarbij wij ervoor zorgen dat er een duidelijke planning wordt gemaakt. Tijdens dit gesprek stellen we vast wanneer we met de bouw gaan starten, wanneer welke werkzaamheden uitgevoerd zullen worden en wanneer de bouw klaar moet zijn.

Keuzes maken

Ook stellen we vast welke fases belangrijk zijn als het om keuzes maken gaat. In Het Bestek staat bijvoorbeeld beschreven dat er bepaalde wandtegels van een bepaald formaat gebruikt moeten worden. Hier is van tevoren vastgesteld hoeveel de tegels per vierkante tegels mogen kosten, maar er is nog geen keuze gemaakt met betrekking tot de tegels zelf. Wij begrijpen dat een opdrachtgever daar in de voorbereidingsfase nog niet aan toe is gekomen, dus zorgen wij ervoor dat dergelijke keuzes op het juiste moment gemaakt kunnen worden.

Bouwbegeleider nodig? Schakel ons in!

Aangezien sommige keuzes pas tijdens de bouw gemaakt gaan worden, moet er in alle gevallen een strakke planning komen waarin duidelijke deadlines worden vastgesteld. Op deze manier zorgen we ervoor dat de bouw zelf zo vlekkeloos mogelijk verloopt. Wij houden binnen de planning te allen tijde rekening met levertijden en de voorwaarden van leveranciers van de aannemer(s). Tijdens de bouw-begeleidingsfase houden meerdere partijen de planning in de gaten en zorgen wij er samen voor, dat alles zo goed mogelijk op elkaar aansluit tijdens het gehele proces. Daarnaast gaan wij regelmatig bij de aannemer langs om een kwaliteitscontrole te doen en kijken wij met regelmaat of alles naar wens is. Dit doen wij tijdens de bouw al, niet alleen achteraf. Hierdoor zijn wij er altijd op tijd bij, mochten er bepaalde camouflagetechnieken worden toegepast.

T.K. Architectuur & Bouwmanagement als bouwmanager

Om goede kwaliteitscontroles uit te kunnen voeren, zorgen wij op meerdere momenten tijdens het bouwproces voor bouwvergaderingen met jou, de aannemer en ons. Tijdens deze bouwvergaderingen krijg jij ook de ruimte om bepaalde wijzigingen door te geven en kun je eventuele aanvullende wensen met ons bespreken. Aan het einde van het proces maken wij bij oplevering en afronding een rapportage, zodat er duidelijk naar voren komt wat goed is gegaan en waar eventueel nog een keer naar gekeken moet worden door de aannemer.

Wilt u meer weten of een vrijblijvende afspraak maken met ons?

0570-630 302

info@tkarchitect.nl

IJsselkade 28, 7201 HD Zutphen