ervaring en deskundigheid

Bouwvoorbereiding
Contact

Bouwvoorbereiding

Wij houden ons ook bezig met alle voorbereidingen om de bouw op te kunnen starten. Wij kunnen met de bouwvoorbereiding starten zodra de ontwerpfase volledig is doorlopen. Dit houdt ook in dat de vergunningen zijn verleend of dat deze zo goed als worden verleend. Indien dit het geval is, kunnen we starten met de voorbereidingen om de bouw te realiseren. Wij houden ons hierbij bezig met de nieuwste ontwikkelingen en wat er allemaal nodig is om over te kunnen gaan tot de daadwerkelijke bouw.

Werktekening laten maken

Soms is het nodig om een gedetailleerde tekening te maken. Ontwerptekeningen zijn zeker bruikbaar, maar vaak lastig om mee te werken. De ontwerptekeningen kunnen worden uitvergroot; dit worden werktekeningen genoemd. In die werktekeningen kunnen de nodige zaken worden aangevuld. Denk hierbij aan: stopcontacten, verlichting, lichtpunten in het plafond, ventilatievoorzieningen, de maatvoering van de kozijnen en elektrotechnische of installatietechnische aansluitingen. Met deze tekening(en) worden de bouwaannemer, elektra aannemer en soms ook de installateur van de nodige informatie voorzien om de bouw goed te laten verlopen. Daarnaast kunnen wij behalve werktekeningen ook detailtekeningen maken, zodat alle details zichtbaar zijn voor de bouwer.

Het Bestek

Wij ontfermen ons ook over de juridische verhouding tussen een opdrachtgever en de bouwende partij(en). Alles wat hierbij komt kijken, zetten wij om in een juridisch boekwerk dat Het Bestek wordt genoemd. Simpel gezegd houdt dit boekwerk het volgende in: wat zijn de wederzijdse verplichtingen in het bouwproces? Hierbij betrekken wij alle onderdelen van het bouwproces; van het plaatsen van de bouwdelen, de riolering tot het straatwerk om het gebouw heen en de installaties. Alles moet goed op elkaar aansluiten en alles wordt stap voor stap exact uitgedacht. Aangezien Het Bestek van juridische aard is, heeft dit boekwerk zelfs voorrang ten opzichte van de bouwtekeningen.

Prijs opvragen

Als zowel de bouwtekeningen als Het Bestek klaarliggen, is in principe alles klaar om over te gaan tot het opvragen van de prijzen. Wij kunnen met dit complete pakket naar een aannemer en/of installateur toestappen om de kosten te achterhalen. Met deze informatie kunnen we helpen bij het maken van een keuze als het om een aannemer en/of installateur gaat. Wij kunnen op verzoek bij meerdere partijen prijzen opvragen. Daarbij worden alle relevante onderdelen meegenomen, om een zo goed mogelijke  prijs tegemoet te kunnen zien.

Wilt u meer weten of een vrijblijvende afspraak maken met ons?

0570-630 302

info@tkarchitect.nl

IJsselkade 28, 7201 HD Zutphen